Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

STHLM

Stopp i t-banan efter rökutveckling och kudde på spåret

Högdalens och Bandhagens tunnelbanestationer stängdes under någon timma av efter rökutveckling på ett tåg och ett okänt föremål på spåret under lördagskvällen.

De första samtalen om händelsen vid Högdalen kom vid 21.30-tiden på lördagskvällen. Flera personer har larmat polisen och Trygghetscentralen på SL om att de har sett ett blått ljus och hört en kraftig smäll.

– Jag kan bekräfta att det har varit rökutveckling under ett tåg och att räddningstjänsten och vår personal skickades till platsen. Det rörde sig sannolikt om något som fastnat mellan strömskenan och strömskon på tåget, säger Johan Nordgren vid SL:s presstjänst.

Trafiken kunde åter släppas på 22.45.

Enligt Nordgren är det oklart om tåget var på väg in till stationen eller hade stannat när rökutvecklingen uppstod.

Trafiken på linje 19 stängdes av mellan Bandhagen och Hagsätra och busstrafik ersatte.

– Ungefär samtidigt fick vi ett larm om att något hittats på spåret vid Bandhagens station och trafiken stängdes då av under en kort period. Det visade sig att det var en kudde som låg på spåret, säger Johan Nordgren.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.