Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
STHLM

Stopp i tågtrafiken söder om Stockholm

Efter en olycka står tågtrafiken still söder om Huddinge. Stoppet omfattar både fjärrtåg och pendeltåg.

Olyckan skedde strax innan 16 på tisdagseftermiddagen, enligt Trafikverket. 

Detta drabbar alla SL:s pendeltåg mellan Södertälje/Tumba och Märsta/Uppsala, samt alla fjärrtåg till och från Stockholms central söderut, enligt Trafikverket. Prognosen är att trafiken kan vara i gång igen klockan 17.20 men med förseningar.

– Det är nästan två timmars stopp så det är många tåg som väntar, säger Katarina Wolffram på Trafikverkets pressjour. 

En person ska ha blivit påkörd av ett tåg i Huddinge.

– Räddningstjänst jobbar på platsen. Jag har ingen prognos, men det är en timme sedan det hände, säger Katarina Wolffram, pressinformatör på Trafikverket. 

Pendeltågen söderut vänder nu vid Flemingsberg och Stuvsta efter olyckan. Hur länge fjärrtågen kommer att stå stilla är än så länge oklart, enligt Trafikverket

 

 

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.