Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-12-10 18:40

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/stopp-i-tunnelbanan-rok-fran-tunnel/

STHLM

Stopp i tunnelbanan – rök från tunnel

Räddningstjänst och polis utanför Rissne tunnelbanestation.
Räddningstjänst och polis utanför Rissne tunnelbanestation. Foto: Nicklas Thegerström

Rökdis orsakade totalstopp i tunnelbanetrafiken mellan Sundbybergs centrum och Hjulsta på torsdagseftermiddagen. Strax efter klockan 16 meddelade SL att trafiken ska börja rulla mellan stationerna igen.

Rätta artikel

Klockan 14.28 larmades räddningstjänsten om en rökutveckling i tunneln vid Rissnes tunnelbanestation. All trafik mellan stationerna Sundbybergs centrum och Hjulsta stoppades och kunde inte återupptas förrän vid 16-tiden då problemet ska vara löst.

– Vi har fått veta räddningstjänsten att de anser sig klara och de har börjat packa ihop. Så vi kommer börja släppa på resenärer och trafik, säger Aleksander Krajisnik, presstalesperson på SL.

Under eftermiddagen har ersättningsbussar rullat mellan stationerna och resenärer har hänvisats till alternativa resvägar. Aleksander Krajisnik säger att ersättningsbussarna kommer försätta rulla i några timmar medan trafiken kommer i gång.

– Det är förseningar som kommer vara för resten av dygnet, säger han.

Räddningstjänsten har under eftermiddagen haft omkring 30 personer på plats vid Rinkebys och Rissnes tunnelbanestationer. 

– Man har sett att det är lite rök, men man kan inte se att det kommer från någon källa. Utan det såg mer ut som en dimma eller ett dis, säger Hans Eriksson, ledningsoperatör vid Storstockholms brandförsvar.

Rökdykare undersökte tunneln mellan stationerna utan att hitta någon orsak till diset.

– Man tror att det kan röra sig om en bränd kabel på en tunnelbanevagn som passerat mellan de här två stationerna. Det är det man spekulera i nu, säger Hans Eriksson.

Texten uppdateras.