Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
STHLM

Stor polisinsats i Hammarby Sjöstad

00:22. Poliser med förstärkningsvapen har skickats till Hammarby Sjöstad i södra Stockholm. Foto: Sjöstadsbladet.

Poliser med förstärkningsvapen skickades på lördagskvällen till Hammarby sjöstad i södra Stockholm.

– Det här är en bevakningsåtgärd i samband med en brottsutredning, säger Sven-Erik Olsson, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Polisen fick på lördagskvällen flera larm om att en pistolbeväpnad man befann sig i Hammarby sjöstad strax sydöst om centrala Stockholm, rapporterade Aftonbladet.

– Vi har fått uppgift om en pistolbeväpnad person, det är ett pågående arbete, sade Lars Källgren, polisens stationsbefäl i område Stockholm Syd, till tidningen.

Polisen kunde senare avföra larmet om en pistolbeväpnad man.

Men under kvällen anlände polis med förstärkningsvapen till området. Enligt lokaltidningen Sjöstadsbladet befann sig poliser med automatvapen och prickskyttegevär i området.

Polisens presstalesperson Sven-Erik Olsson berättade på kvällen för DN att det rörde sig om en bevakningsåtgärd i samband med en brottsutredning som inletts tidigare.

– Det här var en bevakningsinsats med anledning av en förundersökning i ett annat ärende, som initierats på en annan plats. I övrigt kommenterar vi inte detta, säger Olsson på söndagsförmiddagen.

Så den undersökningen har i och för sig inte med Hammarby Sjöstad att göra?

– Det som är initierats har inte det, men det finns en koppling som gör att vi gjorde den här insatsen.

– Men jag kan säga att det var inget som var någon fara för allmänheten

Insatsen i Sjöstaden avslutades under lördagskvällen.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.