Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-09-27 09:00

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/stor-polisinsats-i-bagarmossen-efter-skottlossning/

STHLM

Stor polisinsats i Bagarmossen efter skottlossning

En skottlossning har ägt rum i Bagarmossen söder om Stockholm. Polisen är på plats med stora resurser. Ingen skadad har hittats i området.

Polisen larmades om höga smällar i ett bostadsområde i Bagarmossen, vid halv fem-tiden på söndagseftermiddagen.

– Vi kan konstatera att det har avlossats någon typ av vapen, men har inte anträffat någon Skadad person, säger Carina Skagerlind, presstalesperson hos polisen.

En förundersökning om grovt vapenbrott och försök till mord har inletts. Polisen är på plats med stora resurser och arbetar, enligt Carina Skagerlind, ”väldigt offensivt” med händelsen.

Tre personer är frihetsberövade och en husrannsakan har genomförts.

Flera personer såg händelsen, som skedde relativt centralt i Bagarmossen, enligt Carina Skagerlind.

– Det är ganska många i rörelse vid den här tiden i det är området. Så är dessa och personer som bor i närheten, säger hon.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt