Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-14 07:56

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/stor-polisinsats-i-sodra-stockholm/

STHLM

Stor polisinsats i södra Stockholm

Polisens regionala insatsstyrka genomförde en insats i Östberga, i södra Stockholm, på söndagskvällen. Regionledningscentralen är förtegen. 

– Det pågår en förundersökning, det sker massor av grejer och de kan vi inte berätta, säger vakthavande befäl Fredrik Andersson.

Strax före klockan 23 uppgav polisen att de hade lämnat platsen. 

– Vi har varit där och genomfört utredningsåtgärder. Nu har vi lämnat. Vi var där i kanske 30–60 minuter, säger Fredrik Andersson. 

Han menar att ärendet nu är avslutat men att det fortfarande pågår en förundersökning – vad den handlar om vill han inte gå in på. 

Även ambulansen var på plats vid insatsen. 

– Ibland när vi genomför utredningsåtgärder med insatsstyrkan har vi sjukvård med oss. 

Ett vittne säger till Aftonbladet att det var ”värsta livet och massa skrik”.

– Polisen var tungt beväpnade och allt gick väldigt fort då de slog in dörren och gick in, säger personen.

På en fråga från SVT Stockholm om varför de har kraftigt beväpnad polis på platsen, säger vakthavande befäl: 

– Det beror troligtvis på farligheten på dem man ska gripa.

Ämnen i artikeln

Polisen
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt