Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-03 00:49

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/stor-raddningsinsats-vid-kaananbadet/

STHLM

Kvinna hittad död efter räddningsinsats vid Kanaanbadet

En stor räddningsinsats sattes in vid Kanaanbadet i västra Stockholm på torsdagseftermiddagen efter ett larm om att en kvinna saknas. Under natten till fredagen hittades hon avliden. 

Larmet om den saknade kvinnan kom vid 14.35-tiden på torsdagen, enligt Towe Hägg på polisens Region Stockholm.

– Det gäller en person som är anmäld saknad av en anhörig, på Kanaanbadet. Det är en äldre person som vi ska söka efter, sade hon.

Polisen bad alla besökare att lämna badplatsen för att underlätta sökandet efter kvinnan. Räddningstjänst, kustbevakningen och sjöfartsverket var på plats. Även två polishelikoptrar deltog i sökandet.

Räddningstjänsten lämnade platsen efter ett par timmars sökinsats och lämnade över arbetet till polisen.

– Vi har sökt både från ytan och dykt under vattnet, sade Ulf Tohlén, ledningsoperatör på Räddningscentral Mitt. 

Marcus Clemert, assisterande räddningsledare på Sjöfartsverkets sjö- och flygräddningscentral, sade till SVT Stockholm att Sjöfartsverket hade sökt av vattenytan mellan Lovön och Kanaanbadet uppifrån med helikopter.

Klockan 02.50 på fredagen meddelade polisen att man har anträffat en avliden kvinna och att anhöriga har underrättats. Polisen misstänker inget brott.

Kanaanbadet ligger vid Mälaren i stadsdelen Vällingby-Hässelby. 

Ämnen i artikeln

Vällingby
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt