Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

STHLM

Stor smäll skrämde många i Botkyrka i natt

Ett tiotal personer ringde polisen natten mot måndagen efter att en stor smäll hörts i norra Botkyrka. Polisen tror att någon provsprängt ett föremål på Albysjön.

Det var vid 02.10-tiden som en stor smäll hördes i områden kring Albysjön i Norra Botkyrka. Flera polispatruller larmades till platsen, och kunde hitta den troliga orsaken till ljudet.

– Man hittade ett 30 gånger 30 centimeter stort hål i isen. Det verkar som om någon provsprängt något ute på isen på Albysjön, säger Caroline Egnerfors, RLC-befäl på Stockholmpolisens länskommunikationscentral.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.