Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
STHLM

SL om snösmockan: ”Stora problem"

Om du ska resa med SL får du räkna med förseningar. Pendeltågen har förseningar på alla linjer och bussarna i alla delar av länet har oregelbunden trafik. Flera bussar i Nynäshamn har helt ställs in, och Roslagsbanan har redan haft tolv inställda avgångar. 

– Det är rimligt att anta att problemen kommer att kvarstå, säger Per Hallberg, kommunikatör på SL.

Snöfallet har inneburit förseningar i SL-trafiken under morgonen, och problemen kommer antagligen att fortsätta. Det säger SL:s presskommunikatör Per Hallberg om morgonens förseningar.

– Det är problem i hela Stockholm egentligen, säger Per Hallberg, kommunikatör på SL.

Det är lite körigt i dag?

– Ja, det kan man lugnt påstå.

SL förväntar sig mer nederbörd och fler förseningar som en konsekvens av vädret.

– Jag såg att man förväntar sig att det ska snöa fram till midnatt. Det är rimligt att anta att problemen kommer att kvarstå, säger Per Hallberg, kommunikatör på SL.

Busstrafiken har problem i hela länet. Resenärer får räkna med oregelbunden trafik i hela länet. I Nynäshamn har bussarna på tio linjer helt dragits in på grund av vädret.

Pendeltågstrafiken dras med generella förseningar på upp till en halvtimme. Dessutom ställer ett växelfel i Skogås till det för resenärer på Linje 43 mellan Bålsta och Nynäshamn där resenärer kan räkna med förseningar.

Även lokalbanorna har problem.

– Roslagsbanan har vi stora problem med. Vi har lite problem på Saltsjöbanan. Ett växelfel. Men det är inte lika drastiskt. I vart fall inte nu.

Snöskottningen pågår runtom i länet, men man kan ändå inte räkna med att trafiken är tillbaka enligt ordinarie tidtabell så länge som snön fortsätter. 

– Vi kan förvänta oss att det kommer kvarstå i vart fall i dag och under större delen av dagen. Man bör gå in på SL.se om man vill ha uppdatering timme för timme om trafikläget, säger Per Hallberg. 

Vid 11-tiden meddelar SL att busstrafiken har stora problem, särskilt norr och söder om stan.

– Vi har stora problem på busstrafiken norröver, säger Per Hallberg. 

Förseningarna får dessutom konsekvenser för resten av trafiken. 

– När det blir så här mycket störningar så blir det svårt att få personal på rätt plats i rätt tid. Det blir följdproblem, säger Per Hallberg.

Även tvärbanan har börjat få problem. Spårhinder mellan Alvik och Solna strand innebär stillastående spårvagnar. Ett par avgångar har vid lunchtid ställts in som en konsekvens av spårhindret. Någon prognos på när problemen är avhjälpta finns ännu inte. 

Vid 13.20 meddelade SL att tvärbanan återigen går i trafik, men att man får räkna med en kvarts förseningar.

Polisen uppmanar stockholmarna att lämna bilen hemma.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.