Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-01-25 19:17

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/storbrand-i-radhus-boende-evakuerade/

STHLM

Storbrand i radhus – boende evakuerade

En omfattande brand rasade i ett radhus i Brännkyrka i södra Stockholm under natten. Flera personer fick evakueras.

TT Text

– Vi fick larmet klockan 3.53 och var där några minuter senare, men det hann sprida sig till vinden, sade räddningstjänstens ledningsbefäl Tommy Wållberg under natten.

Alla som befann sig i byggnaden, totalt nio personer, evakuerades och togs om hand av polis och personal från kommunen.

Sex brandstationer bekämpade lågorna under natten, men på torsdagsmorgonen hade räddningstjänsten trappat ned på insatsen.

– Vi har en station kvar för lite efterkontroll, men annars har vi lämnat, säger Niklas Nordvall, ledningsoperatör på räddningstjänsten.

Samtliga fyra bostäder i huset påverkades av branden.

– Det verkar som att alla fyra bostäder kommer att få rök-, brand- och vattenskador, men inga personer har skadats, säger Tommy Wållberg.

Polisen har upprättat en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet efter branden.

Ämnen i artikeln

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt