Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
STHLM

Tågen rullar igen efter stort strömavbrott i södra Stockholm

Över 21.000 hushåll och anläggningar i södra Stockholm drabbades av ett omfattande strömavbrott på tisdagsmorgonen som tog flera timmar att åtgärda. Strax efter klockan halv nio rullade tunnelbanans röda linje igen, efter ett totalstopp söderut från Liljeholmen.

Det var främst stadsdelsområdet Hägerstersten-Liljeholmen som drabbades. Vid kvart i åtta på tisdagsmorgonen fanns det 18.971 driftsstörningar i området. Även Älvsjö drabbades, med över 2.000 störningar i bland annat Långbro och Herrängen vid samma tidpunkt.

Runt klockan två på eftermiddagen felet åtgärdat på samtliga adresser. Strömavbrottet berodde på att en ledning skadats vid ett bygge.

– Det berodde på en kabel som har skadats vid en grävning i samband med ett bygge. Och då bryts strömmen, säger Jonatan Björck vid Ellevios presstjänst.

Under morgonen var det totalstopp på tunnelbanans båda röda linjer söderut från Liljeholmen. Strax efter klockan halv nio började den rulla igen.

– Tågen har börjat rulla nu. Det som kan vara bra att tänka på är att det är oregelbunden trafik. De går inte enligt tidtabell, säger Christian Hoffmann vid SL:s presstjänst.

Lokaltidningen Stockholmdirekt rapporterar att ett tiotal förskolor i området fick hålla stängt under dagen eftersom de hade problem med vattentillförseln.

– Vi har många blöjbarn och det blev en sanitär fråga helt enkelt, säger Gunilla Danielsson, avdelningschef för förskoleverksamheten i Hägersten-Liljeholmen, till Stockholmdirekt.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.