Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

STHLM

Stort ungdomsbråk visade sig vara filminspelning

Polisen larmades på onsdagsmorgonen om att ett bråk med beväpnade ungdomar pågick i Rågsved. På plats kunde patrullen konstatera att det handlade om en filminspelning.

En person ringde på onsdagsmorgonen till polisen efter att ha sett ett stort antal ungdomar bråka på en innergård vid Skebokvarnsvägen. Personen tyckte sig också ha sett ett pistolliknande föremål.

Men när polispatrullen kom till platsen visade det sig att ungdomarna i själva verket spelade in en film. En polispatrull åkte därefter till den skola där ungdomarna går för att prata med personalen om händelsen.

Det finns ingen misstanke om brott i samband med det inträffade.

Enligt, Lena Bakki, vakthavande befäl på Stockholmspolisen, ska ingen skugga falla över personen som kontaktade polisen.

– Man ska självklart ringa om man tror det är något som håller på att hända. Personen som ringde polisen har gjort helt rätt. Om man ska göra en filminspelning där någon ska hotas eller misshandlas, och det sker på allmän plats, hör det till att man ska söka tillstånd. Man ska meddela oss om att något är på gång för att vi ska slippa åka ut på saker i tron att det är ett akut läge, säger Lena Bakki.

Hade ungdomarna tillstånd för sin filminspelning?

– Det vet jag inte. Det kan också vara så att det fanns ett tillstånd i botten som har kommit bort.

Hur ofta larmas polisen till filminspelningar?

– Tack och lov händer det inte allt för ofta. Men någon gång då och då, säger Lena Bakki.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.