Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

STHLM

Storumanbo anmäler Stockholms slott

Foto: Magnus Hallgren

En man ifrån Storuman har anmält Stockholms slott till Konsumentverket för falsk marknadsföring.

Mannen läste på den officiella hemsidan kungahuset.se att det under skolloven är extra evenemang, med fri entré till slottet för barn i vuxens sällskap.

Men när familjen rest hela vägen till Stockholm krävdes barnen på inträdesavgift. Personalen hävdade att fri entré bara gällde vecka 9, alltså när Stockholmsskolorna har sportlov. Vecka 10, när Storumanbarnen har lov, gällde erbjudandet däremot inte.

Om detta står ingenting att läsa i texten på hemsidan, påpekar mannen från Storuman. Men personalen vägrade ändra sig.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.