Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

STHLM

Striden om Macken i Midsommarkransen fortsätter

Det gamla musikkaféet Macken i Midsommarkransen är rivet, men striden fortsätter. Företaget som ska bygga lägenheter på tomten har fått sitt bygglov upphävt.

Det känns skönt att Besqab inte kommer undan med alla brister i bygglovsansökan, säger Måns Ressner från Mackens vänner.

Det var två andra av föreningens medlemmar som överklagade bygglovet till länssstyrelsen.

Bristerna i bygglovsansökan handlar bland annat om balkongernas höjd och avvägningen mellan parkeringsplatser och friytor.

Byggföretaget Besqab blir tvungna att skjuta upp byggstarten av trevåningshuset i ytterligare ett par månader. Besqabs bostadschef Staffan Grundmark är trött på processandet, som förstås belastar företaget ekonomiskt.

Det är så fåniga små fel. Det är lite tjafsigt med alla överklaganden, men självklart ska vi följa de demokratiska spelreglerna, säger Staffan Grundmark.

Visst är det tråkigt att musikkaféet inte finns kvar, men Mackens vänner borde inte tycka att det blir bättre att de som ska bo på nedersta våningen nu blir utan balkonger, säger han.

Måns Ressner från Mackens vänner tror inte på Besqabs projekt över huvud taget.

Besqab har tryckt in så mycket som möjligt på liten yta för att maximera sin vinst. Det handlar inte bara om balkongerna. Hela byggplanen innehåller många kraftiga brister, säger han.

Mackens vänner hoppas på att politikerna ska ingripa genom att ge Besqab en annan tomt och bygga upp musikkaféet igen.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.