Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-04 12:58

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/studio-dn-24-april-rapport-fran-en-extrembelastad-intensivvardsavdelning/

STHLM

Studio DN 24 april: Rapport från en extrembelastad intensivvårdsavdelning

Lasse Bengtsson och Sanna Björling programleder Studio DN

Dagens avsnitt av den fördjupande nyhetspodden finns ute nu i DN-appen och på olika poddplattformar.

DN Text

Undersköterskan Carina Palovaara Jansson har jobbat inom intensivvården på Karolinska i många år. Normalt arbetar hon som undersköterska på den specialiserade neurointensiven på Nya Karolinska, för patienter med skallskador. Sedan några veckor tillbaka har hon växlat in på något helt okänt. ”Det är som att vara med i en film”, säger hon om intensivvården för covid-sjuka.

I dagens avsnitt av den nyhetsfördjupande DN-podden pratar programledaren Sanna Björling med DN:s reporter Anna Gustafsson, som tillsammans med fotografen Anette Nantell i veckan fick möjligheten att – iförd skyddsutrustning – på nära håll följa Carina Palovaara Jansson och hennes kollegor i arbetet med de sjukaste patienterna på Nya Karolinska

– Patienter ligger i långa rader, i bås, utan dörrar emellan dem. Det är många patienter, men inte fler i personalen än vanligt. Det är en extrem belastning och en stor brisy på intensivvådsjuksköterskor, säger Anna Gustafsson.

STUDIO DN  
Rapport från Nya Karolinskas extrembelastade intensivvårdsavdelning
0:00 / 14:25

Podden är gratis för alla. Lyssna i DN-appen eller på Radioplay eller andra poddplattformar.

I DN-appen kan du välja att ladda ner och lyssna offline. Ladda ner Dagens Nyheters app för iOS här och för Android här. Information om alla poddavsnitt finns r.

Läs mer: Undersköterskan på intensivvården på covidavdelningen: Vi som är med här känner att vi är med om något historiskt

Ämnen i artikeln

DN podcast
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt