Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-27 14:19

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/stureplanerna-bordlaggs/

STHLM

Stureplanerna bordläggs

Foto: Emil Hammarström

Under torsdagen skulle stadsbyggnadsnämnden ha beslutat om de nya planerna för Stureplanskvarteren. Men så blir det inte – planerna bordläggs och beslutet kommer att skjutas på framtiden.

Det har sedan tidigare stått klart att förslaget för gallerian har stött på patrull. En majoritet i stadshuset har sagt sig vara emot de planerna som varit ute på samråd, vilket har lämnat Kristdemokraterna och Socialdemokraterna ensamma på ja-sidan.

Något nytt datum för beslut i frågan har ännu inte satts.

DN har sökt stadsbyggnadsrådet Roger Mogert (S).

Läs mer: Rekordmånga protester mot planerna för nya Stureplan

Ämnen i artikeln

Östermalm
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt