Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

STHLM

Supporterbråk inför AIK–Göteborg

Oroligheter uppstod inför den allsvenska fotbollsmatchen mellan AIK och IFK Göteborg. Ett 20-tal personer rök ihop i centrala Stockholm på måndagseftermiddagen. ”Det var ett litet intermezzo”, säger Stockholmspolisens presstalesman Lars Byström.

Matchen mellan AIK och IFK Göteborg bedöms av Stockholmspolisen som en högriskmatch.

Enligt Lars Byström gick det ordnat till när AIK-supportrarna genomförde sin nu traditionella spelarbussmottagning och marsch till Friends arena i Solna. Däremot uppstod oroligheter i centrala Stockholm. Vid St Eriksplan kom ett 20-tal personer ihop sig i bråk.

– Det var ett litet intermezzo vid St Eriksplan strax efter klockan 17. Det var en samling på 20-25 personer som slogs, men det hela var över nästan lika snabbt som det började, säger Lars Byström.

Händelsen ska ha koppling till den allsvenska matchen i Solna.

– Förmodligen var det så, även om vi väljer att inte kalla de här personerna för fotbollssupportrar. Det är folk som är ute för att slåss, säger Lars Byström.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.