Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-05-08 23:50

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/svar-kamp-mot-kriminella-gang-tva-av-ledargestalterna-pa-fri-fot/

STHLM

Svår kamp mot kriminella gäng – två av ledargestalterna på fri fot

Bild 1 av 2 Sedan ett halvår har polisen storsatsat för att knäcka det kriminella så kallade Märstanätverket. Under de senaste åren har ett flertal sprängningar koppats till nätverket. I höstas riktades ett sprängdåd mot en frisersalong. Polisens hypotes är att det handlar om utpressning.
Foto: Magnus Hallgren
Bild 2 av 2 Förödelsen blev stor när sprängladdningen briserade i Märsta i oktober förra året. ”Det blir bara värre och värre i Märsta. Jag har bott här sedan 1997 och sett hur det förändrats. Det är mord, skottlossningar, sprängningar och bränder. Nu känner jag mig alldeles kall, har inte sovit en blund sedan explosionen i natt, sade en kvinna i grannfastigheten till DN då.
Foto: Magnus Hallgren

Under mer än ett halvår har polisen hårdsatsat för att knäcka det kriminella nätverk som har sin bas i Märsta, norr om Stockholm. För två veckor sedan meddelade polisen att man gripit nätverkets ledare. Trots polisens omfattande misstankar blev mannen inte häktad. En dag senare släppte hovrätten dessutom en av hans misstänkta underhuggare – en 24-åring som i januari dömdes av tingsrätten till elva års fängelse för försök till mord.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in