Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-03 07:22

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/svenonius-en-barnmorska-per-fodande-ska-genomforas-inom-ett-ar/

STHLM

Svenonius: ”En barnmorska per födande ska genomföras inom ett år”

”Vi har lyssnat på facket och barnmorskornas krav och nu gör vi det möjligt att vidta de åtgärder som förlossningssamordnaren tagit fram”, säger Irene Svenonius (M), finansregionråd i Stockholm.
Foto: Nicklas Thegerstrom

För att klara löftet om en barnmorska per födande i aktiv fas presenterar nu regionledningen ytterligare åtgärder. Totalt tillförs drygt en halv miljard kronor fördelat på tre år – utöver det förslag till budget som den grönblå majoriteten presenterat tidigare.

– Målbilden är glasklar, och det är att en barnmorska per födande ska genomföras inom ett år, säger finansregionrådet Irene Svenonius (M).

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.