Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
STHLM

T-centralen i Stockholm utrymd

01:04. T-centralen utryms efter att misstänkt föremål hittats.

T-centralen i Stockholm och ett område kring Sergels torg utrymdes sedan en person rapporterat om ett misstänkt föremål i en papperskorg. Föremålet visade sig vara ofarligt och den person som frihetsberövats i ärendet är släppt.

Klockan var 11.50 då det misstänkta föremålet påträffades i en papperskorg vid Sergelarkaden, nära trappan upp mot Drottninggatan. Sergels torg och tunnelbaneuppgångarna dit spärrades av för nationella bombskyddets tekniska undersökning.

Vid 16.20-tiden meddelades att man gjort bedömningen att föremålet är ofarligt. En person är dock fortsatt frihetsberövade i ärendet.

Larmet ledde till stora avspärrningar under en och en halv timme.

Butiker med fönster mot Sergels torg utrymdes, men tunnelbanetrafiken påverkades inte av händelsen, enligt Claes Keisu vid SL:s presstjänst. 

Foto: Alexandra Carlsson Tenitskaja

Tunnelbaneutgången mot Sergels torg var dock avstängd, under den tid som området var avspärrat.

Stämningen i området uppges ha varit lugn, enligt DN:s reporter på plats. Polis och ordningsvakter bevakade avspärrningen medan blåljusfordon av olika slag anlände till platsen. Brottsrubriceringen löd inledningsvis förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse. 

Foto: Nicklas Thegerström

En person frihetsberövades under onsdagseftermiddagen med anledning av det inträffade. Efter förhör konstaterade polisen dock att det inte finns någon misstanke om brott, personen släpptes vid 18-tiden på fri fot.

 

 

 

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.