Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-16 19:12 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/t-centralen-utryms-efter-brandlarm/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
STHLM

T-centralen utrymdes efter brandlarm

Delar av T-centralen evakuerades på fredagsmorgonen sedan ett brandlarm löst ut. På eftermiddagen meddelade SL att larmet utlösts på grund av att någon sprejat med doftsprej på en toalett. 

 – Vi har inga signaler på att det brinner eller någon rökutveckling utan det verkar vara något annat som gör att larmet går, sade Claes Keisu, pressansvarig på SL, på fredagsmorgonen. 

– Tidigare har exempelvis ett bageri utlöst larm men jag vill inte spekulera. Vi vet inte orsaken.

Larmet startade strax efter klockan 08 på fredagsmorgonen. Det fick SL att inleda en evakuering av den norra utgången mot Segels torg och Åhléns.

– Vi har patruller på plats och följer de ordningsregler vi har vid sådana här händelser, förklarade Claes Keisu.

Vid 09–tiden öppnades den avspärrade uppgången mot Sergels torg igen. Räddningstjänsten hade då varit på plats, men hittade ingen förklaring till vad som hade utlöst larmet. 

– Men vi tar alltid det säkra för det osäkra och följer våra rutiner, säger Claes Keisu.

Tunnelbanetrafiken påverkades inte. 

Senare på eftermiddagen meddelade SL meddela att brandlarmet utlösts på grund av att någon hade sprayat med doftsprej inne på en toalett.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.