Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-10-21 18:55

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/taby-rostade-for-ett-utokat-tiggeriforbud-/

STHLM

Täby röstade för ett utökat tiggeriförbud

Bild 1 av 2 Maria från Rumänien är en av de som efter nyår kan förbjudas från att tigga vid Arninge centrum i Täby. Per Andersson välkomnar förbudet.
Foto: Anette Nantell
Bild 2 av 2 Marijana Kukolj, jobbar som konferenssäljare och kom till Sverige vid årsskiftet. – Jag tycker att tiggeriförbudet är bra, i Serbien är det många fler tiggare och de knackar på bilrutan vid vägen och ber om pengar, så man känner sig tvingad att ge. Här säger de ”Hej, hej” men det betyder ju samma sak. Jag ger inte pengar till tiggare.
Foto: Anette Nantell

Täby blev andra kommun i länet att rösta för ett tiggeriförbud på måndagen. Med SD:s hjälp fick M och KD igenom det utökade förbudet som även gäller insamling av pant och kläder vid återvinningar.

– Eftersom vårt förbud skiljer sig från andra kommuner måste det nu laglighetsprövas av länsstyrelsen, säger kommunalråd Tobias Karlström (KD).

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in