Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-10-20 19:35

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/tag-plats-i-citybanan-pa-mandag-gar-taget-fran-stockholms-nya-stationer/

STHLM

Tag plats i Citybanan – på måndag går tåget från Stockholms nya stationer

Bild 1 av 3 Nu börjar resan in i framtiden. Citybanan öppnar, alla får lära sig nya resvägar och Centralen kommer att bli ödslig.
Foto: Eva Tedesjö
Bild 2 av 3 Det vita taket över rulltrappan som leder ned till Citystationen böljar som ett veckat tygstycke som fångats av vinden.
Foto: Eva Tedesjö
Bild 3 av 3 Odenplan är rustat för Citybanan.
Foto: Nicklas Thegerström

Från och med måndag morgon kommer Stockholms centralstation att vara en lugnare plats. Då öppnar Citybanan och de nya pendeltågsstationerna Stockholm City och Odenplan. I och med det minskar antalet av- och påstigande resenärer på Centralstationen med 70 procent över en natt.

– Det blir mindre trängsel på Centralen och bytena mellan pendeltåg och tunnelbana kommer att gå mycket smidigare, säger Kjell-Åke Averstad, projektchef för Citybanan.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in