Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

STHLM

Tåg rullar igen efter brand

Vid 8.15 rullade tågen igen efter att en brand i ett signalställsverk stoppat tågtrafiken mellan Upplands Väsby och Arlanda/Märsta, norr om Stockholm, under morgonen.

Klockan 8.15 kom tågtrafiken igång igen mellan Stockholm Central och Märsta/Arlanda efter att ha stått still under en dryg timme.

Avstängningen berodde på en brand i ett signalställverk. Det kommer att vara följdförseningar och ett antal inställda avgångar för tågtrafiken på nämnda sträcka.

– Branden inträffade under rusningstid så det kommer ta ett tag att köra ikapp, säger Pär Aronsson, presstalesperson på Trafikverket.

Drabbad tågtrafik var fjärr- och regionaltåg mellan Stockholm Central och Uppsala, liksom vissa pendeltåg och Arlanda Express.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.