Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

STHLM

Tåg stoppat efter allvarligt hot

Ett tåg stoppades vid pendeltågstationen Årstaberg i södra Stockholm strax efter klockan 20 på tisdagskvällen sedan en passagerare uttalat ett hot.

Larmet kom vid 20.15-tiden sedan en passagerare på ett tåg mellan Västerhaninge och Stockholms central uttalat ett hot som gjorde att passagerare ombord misstänkte att det kunde finnas en bomb ombord.

– Det var en man ombord som sa att det fanns en bomb på tåget, säger Thomas Silvander på SL:s pressjour.

En polisstyrka beväpnade med automatvapen skickades till platsen och tillsammans med piketen undersöker de tåget.

– Med tanke på läget i världen begärde vi att tåget skulle stanna eftersom det fanns misstankar om att det skulle finnas ett farligt föremål på tåget, säger Albin Näverberg på Stockholmspolisens kommunikationscentral.

Ännu vid 21-tiden hade polisen inte hittat något farligt föremål. Inte heller personen har återfunnits.

Hur uttalades hotet?

– Det var inte riktat mot någon enskild person. Mer vet jag inte, säger Albin Näverberg.

Också stationsområdet kommer att undersökas ifall den misstänkte mannen hade gått av där.

Trafiken mellan Älvsjö och Södra station stoppades under 45 minuter vilket har medfört förseningar. Också det tåg som utsattes för hotet har fått fortsätta färden.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.