Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-18 16:20 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/tagkraschen-polisen-anmald-for-tjanstefel/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
STHLM

Tågkraschen: Polisen anmäld för tjänstefel

På måndagen firades den sista kraschade tågvagnen ut ur huset i Saltsjöbaden.
På måndagen firades den sista kraschade tågvagnen ut ur huset i Saltsjöbaden. Foto: Leo Sellén / Scanpix
Nu står det klart att även polisen kan komma att misstänkas för brott i samband med tågkrsachen i Saltsjöbaden.

Några dagar efter olyckan anmäldes polisens presstalesman till Nackapolisen för tjänstefel. Anledningen är att ”polisen gått ut med uppgiften att kvinnan hade kapat tåget”, enligt anmälan.

– Det här ärendet är överlämnat till Justitiekanslern, eftersom uttalandet ska ha gjorts i medier så blir det en tryckfrihetsfråga. Först ska JK titta på ärendet. Om JK inte inleder förundersökning kan vi fortfarande titta på det här, säger Lars Göran Carlsson, chef på Rikspolisstyrelsens avdelning för interna utredningar, till DN.

Läs mer: Olyckståget bärgat

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.