Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

STHLM

Tågproblem efter signalfel i Upplands-Väsby

Ett signalfel i Blackvreten norr om Upplands Väsby har ställt till med problem för tågtrafiken.

Fjärrtågen Stockholm C–Uppsala via Arlanda C, pendeltåg Uppsala–Arlanda C–Stockholm samt Arlanda Express har drabbats av förseningar. Tågtrafiken till och från Märsta kan påverkas i mindre utsträckning, enligt Trafikverket.

Trasslet började vid 15.30 på grund av problem med strömförsörjningen efter ett vagnfel. När detta var åtgärdat uppstod ett signalfel i Blackvreten.

– Det är inte stopp men tågen kör med begränsad hastighet förbi det här felet, säger Pär Aronsson, presskommunikatör på Trafikverket, vid 18-tiden.

Signalfelet var avhjälpt 19.15, men trafikstörningarna kvarstår.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.