Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

STHLM

Tågstrul söderut hela påsken

Foto: Henrik Montgomery/TT

Om du ska åka tåg i södra Stockholm i påsk ska du vara beredd på strul och längre restider. All tågtrafik mellan Stockholm C och Älvsjö ställs in från skärtorsdagens kväll till tidigt morgonen efter annandagen.

Huvudanledningen är att en skyddsportal mellan dagens spår och den framtida Citybanan norr om Stockholms södra ska rivas.

Pendeltågen vänder vid Älvsjö och Stockholm C och däremellan hänvisas resenärerna till buss mellan Älvsjö och Telefonplan och tunnelbana. Fjärrtåg och regionaltåg kör andra sträckor, vänder längre söderut – i Flemingsberg eller Södertälje syd – eller ställs in. Mellan Stockholm och Flemingsberg eller Södertälje får resenärerna åka buss.

Norr om Stockholm blir det störningar i slutet av helgen på grund av spårarbeten vid Tomteboda. Södergående pendeltåg stannar inte i Ulriksdal Solna och Karlberg.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.