Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
STHLM

Tankfartyg på grund i Stockholm

Fartyget Zebron gick på grund utanför Åkers Runö i Åkersberga.
Fartyget Zebron gick på grund utanför Åkers Runö i Åkersberga. Foto: Kustbevakningen

Ett mindre tankfartyg gick på grund i Stockholms skärgård vid lunchtid på onsdagen. Ingen person ska ha skadats och inga läckor har rapporterats.

Det före detta bunkerfartyget Zebron gick på grund mellan Resarö och Åkers Runö på Österskär vid halv tolvtiden på onsdagen. Kustbevakningen har fartyg och flyg på plats sedan tio minuter efter olyckan och har inte kunnat notera vare sig personskador eller läckor.

Svenskregistrerade Zebron, 45 meter långt, har varit utomlands en tid för reparation. Enligt uppgift ska fartyget ha varit på väg tillbaka tomlastat. Sjöpolisen är på väg till olycksplatsen för att leda utredningen av händelsen.

Zebron hade en kris för ett par år sedan då fartyget riskerade sjunka. Det låg vid oljehamnen vid Loudden och tog in vatten i mängder. En stor räddningsinsats klarade hotet från att lasten med olja och annat bränsle skulle läcka ut.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.