Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
STHLM

Taxi påkörd av pendeltåg – en till sjukhus

En person har förts till sjukhus efter att en taxi fastnat på ett järnvägsspår i Södertälje, och blivit påkörd av ett pendeltåg. 

Olyckan inträffade vid klockan 13 strax söder om Pershagen, mellan pendeltågsstationerna Södertälje Syd och Järna.

– Av någon anledning ska taxin ha fastnat på spåret, och kördes på av tåget. Bilen slungades iväg och in i en stolpe intill övergången, säger Patrik Johansson, operativ chef vid Södertörns brandförsvarsförbund.

Taxichauffören fick föras till sjukhus. Varken räddningstjänst eller polis har några uppgifter om skadeläget, men enligt Patrik Johansson ska chauffören ha varit vid medvetande och talbar efter olyckan.

Ingen på pendeltåget ska ha fått några skador. Tåget evakuerades och passagerarna fick fortsätta i extrainsatta bussar.

Bilen fick bärgas från platsen och olyckan innebar trafikstopp för pendeltågen på sträckan mellan Södertälje Syd och Gnesta, där ersättningsbussar sattes in.

– Vår ambition är att så snabbt som möjligt åtminstone kunna öppna ett av spåren. Då kan tågen börja rulla igen, men det skulle ändå innebära förseningar, sade Alexandra Elias, presskommunikatör vid Trafikverket.

Vid 15.30 kunde ett spår öppnas, och eftersom trafiktätheten blir glesare under kvällen kan tågen nu rulla utan förseningar resten av dygnet.

För att även det andra spåret ska kunna öppnas krävs att man byter ut fundamentet till en kontaktledningsstolpe som skadades i samband med olyckan.

– Vi har ingen prognos för när det kan vara klart, men jag skulle tro att det åtminstone är åtgärdat innan morgontrafiken drar igång, säger Josefine Gröndahl, presskommunikatör vid Trafikverket.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.