Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-03-25 23:38

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/tidigare-polischef-haktad-for-koppleri/

STHLM

Tidigare chef inom Försvarsmakten häktad för koppleri

En man i 50-årsåldern i Stockholmsområdet har häktats misstänkt för våldtäkt och grovt koppleri. Mannen är anställd vid Försvarsmakten, där han har haft en chefsbefattning.

Rätta artikel

14/3 2019 klockan 13.19: Texten har tillfogats en rättelse. 

Misstanken är att koppleriet ska ha skett 2013–2018, enligt Nacka tingsrätt. Våldtäkten misstänks ha ägt rum 2012. Mannen anhölls i måndags och häktningsframställan gjordes dagen efter.

– Han nekar till brottsmisstankarna, säger mannens advokat Rebecka Abeditary till Aftonbladet.

Försvarsmaktens pressekreterare Jesper Tengroth säger till DN att mannen är anställd vid myndigheten, och att han även var det vid de misstänkta brottstillfällena.

– Vi har rutiner kring hur vi hanterar när anställda är misstänkta eller dömda för brott. Sådana ärenden prövas av försvarets personalansvarsnämnd. Men det är för tidigt att säga vad som kommer att hända. Brotten han misstänks för är allvarliga och nu får processen ha sin gång, säger Jesper Tengroth.

Brotten ska inte ha begåtts i tjänsten, uppger kammaråklagare Daniel Suneson enligt Expressen.

– Den misstänkte ska, påstår jag, ha främjat med praktiska göromål för en verksamhet som gick ut på att sälja sexuella tjänster. Jag kommenterar aldrig var de arbetar och det här är inte brott som begåtts i tjänsten, säger åklagaren enligt tidningen.

Målsägare i de misstänkta brotten är en och samma person. Målsägarbiträdet Ulrika Borg säger att personen under omständigheterna mår bra.

– Min klient är en väldigt redig person med hög integritet, som under omständigheterna mår bra. Min klient känner tillförsikt inför utredningen, säger Ulrika Borg till DN.

Rättelse: I en tidigare version av texten uppgavs en felaktig arbetsplats för mannen.