Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

STHLM

Tiggare attackerad med smällare

En tiggare har attackerats med en kraftig smällare utanför en matvarubutik på Södermalm i centrala Stockholm. Polisen har fått larm om flera liknande attacker under dagen.

Strax före klockan ett hörde Sophia Nyberg en kraftig smäll vid Mosebacke Torg på Södermalm. Tio minuter senare och några kvarter bort smällde det igen.

– Jag stod med ryggen mot en kvinna som tiggde när jag hörde en jättekraftig smäll. Först fattade jag inte vad som hände, men såg att kvinnan ställde sig upp och var jätteskärrad. Som jag fattade hade någon gått fram och lagt eller slängt en smällare mot henne, säger hon.

– När jag pratade med henne sade hon att hon var okej, men hon grät och var uppenbart inte alls okej. Det var jätteobehagligt och jag tycker väldigt synd om den här kvinnan.

Det dröjde inte länge innan Sophia hörde en tredje kraftig smäll, ytterligare några kvarter bort.

– Det måste ha varit samma person, säger hon.

Polisen larmades till platsen strax efter klockan 13, men har inte kunnat hitta någon misstänkt för attackerna.

– Vi har fått flera samtal om sådana händelser i det här området. Det ser ut som om den här personen eller personerna har varit på flera ställen, säger Kia Samrell vid Stockholmspolisens ledningscentral.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.