Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-07-24 09:40

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/tio-gjorde-tusentals-resor-med-rullstolstaxi-nu-drabbas-alla-resenarer/

STHLM

Tio gjorde tusentals resor med rullstolstaxi – nu drabbas alla resenärer

Bild 1 av 2 Leif Göthe, 63, blev förlamad från bröstbenet och neråt efter en motorcykelolycka för fyra år sedan. Nu tar han sig fram med rullstolstaxi. ”Det är fantastiskt att det finns, man blir ju totalt beroende av det”, säger han.
Foto: Ulrika By
Bild 2 av 2 Irene och Leif Göthe väntar på den beställda rullstolstaxin utanför Södersjukhuset i Stockholm. Leif tar rullstolstaxi i genomsnitt tre gånger i veckan och kommer in drabbas av beslutet. ”Men det är för jäkligt för andra – jag vet precis hur beroende man blir” säger han.
Foto: Ulrika By

Samtliga personer som beviljats färdtjänst med rullstolstaxi i Stockholms läns landsting får från och med 1 januari göra max 500 resor per år. Beslutet är en konsekvens av att ett fåtal personer gjort anmärkningsvärt många resor med rullstolstaxi under perioden 1 januari 2017 till 30 april 2018. Den som gjorde flest hann med 7.522 resor.

– Ett obegripligt beslut, det är de mest värnlösa som drabbas, säger Jaan Kaur, ordförande för DHR:s Stockholmsdistrikt.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in