Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-09-25 16:23

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/tonaring-begars-haktad-for-mordforsok-i-tensta/

STHLM

Tonåring häktad efter mordförsök i Tensta

Polisen på plats i Tensta efter att en person blev skjuten på tisdagseftermiddagen.
Polisen på plats i Tensta efter att en person blev skjuten på tisdagseftermiddagen. Foto: Amir Nabizadeh

En pojke i tonåren har häktats misstänkt för grov misshandel och grovt vapenbrott efter att en man i 20-årsåldern skottskadades i Tensta i nordvästra Stockholm på tisdagen.

TT Text

Rubriceringen för det misstänkta brottet har ändrats från mordförsök.

– Tingsrätten har bedömt gärningen som grov misshandel och inte mordförsök, därför beslutar de att häkta på det istället, säger åklagare Marina Ivic.

Det var strax efter klockan 17 på tisdagen som polisen fick in ett stort antal larm från vittnen som sett eller hört skottlossning i centrala Tensta. Många polisenheter samt ambulanser skickades till platsen, där offret, en man i 20-årsåldern, hittades skottskadad.

Den häktade pojken, som är under 18 år, är inte känd för polisen sedan tidigare.

Åtal ska senast väckas den 23 september klockan 11.

Enligt polisen greps den unge mannen under flykt från platsen.

Den skjutne vårdades av ambulanspersonal på plats och fördes därefter till sjukhus. Skadorna var allvarliga men bedömdes inte som livshotande, enligt polisen.

Läs mer: Skjutning i Tensta – trots ökad polisnärvaro

Ämnen i artikeln

Tensta
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt