Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-09-19 05:55

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/tonaring-knivskuren-i-sollentuna-ford-till-sjukhus-med-helikopter/

STHLM

Tonåring knivskuren i Sollentuna – förd till sjukhus med helikopter

En pojke i tonåren har förts till sjukhus med ambulanshelikopter efter att ha knivskurits i Edsbergs centrum i Sollentuna. Skadeläget är allvarligt, men stabilt.

Polisen söker efter en gärningsman.

Vid 19.13 larmades polisen till Edsbergs centrum då inringare angav att ett knivslagsmål med ett 20-tal personer pågick. När polisen kom till platsen visade det sig att en person skadats med kniv i armhålan och armen. Pojken, som är under 18, fick föras till sjukhus med helikopter. Skadorna är allvarliga, men hans tillstånd är stabilt.

Polisen tror att det rör sig om en ensam gärningsperson som knivskurit pojken. En ung man misstänks för gärningen. Han ska ha sprungit från platsen efter händelsen.

– Vi letar efter honom just nu. Mer än så vill jag inte gå in på sökarbetet. Vi har varit på platsen och letar efter vittnen. En teknisk undersökning pågår och vi kollar övervakningskameror för videomaterial från händelsen, säger Anna Westberg från Stockholmspolisen.

Polisen håller förhör med en person som inte misstänks för brott. Ingen har gripits.

Händelsen rubriceras som försök till mord.

Ämnen i artikeln

Sollentuna
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt