Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
STHLM

Tonåringar orsakade förseningar på gröna linjen i Stockholm

Just nu är det många resenärer på den gröna tunnelbanelinjen i Stockholm som upplever förseningar.

Förseningarna beror på ett ordningsproblem vid tunnelbanestationen i Skanstull på Södermalm tidigare på eftermiddagen. Stoppet varade i i tjugo minuter, mellan 15.40 och 16.

– Det var tre ungdomar tonåren som dragit i nödbromsen och dessutom nödöppnat dörrarna på stationen. Det gjorde att föraren tvingades gå tillbaka längs tåget och återställa varje dörr och nödbroms manuellt, säger Bengt Stenberg som är presstalesperson vid SL.

Ordningsvakter kallades till platsen, men då hade ungdomarna redan gett sig iväg. 

Trafiken var igång igen vid fyra på eftermiddagen. Men eftersom det var mitt i rusningstrafiken så ledde det till förseningar upp till femton minuter på onsdagskvällen, på den norrgående gröna linjen, i riktning mot Slussen och T-centralen, enligt Bengt Stenberg. 

 

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.