Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
STHLM

Pendeltågen rullar åter genom Stockholm

Efter ett närmast totalt tågstopp kring Stockholm på grund av ett strömavbrott började fjärrtågen vid 14-tiden åter kunna rulla, enligt Trafikverket. Pendeltågen gick igång klockan 15.20.

Vid elvatiden på lördagsförmiddagen bröts strömmen längs järnvägsspåren mellan Solna och Flemingsberg, det vill säga genom hela Stockholm.

All fjärrtågtrafik på den södra sidan av Stockholm stoppades, och all pendeltågstrafik på både den norra och den södra sidan.

– Elfelet berodde på en brand i en elcentral i Älvsjö, sa Denny Josefsson, pressinformatör på Trafikverket, vid 13.30-tiden.

Strax före klockan 14 gick Trafikverket ut med informationen att fjärrtågen åter börjat rulla mellan Flemingsberg och centralen. 

Fjärrtågen norrut har hela tiden rullat, men med stora förseningar.

– Citytunneln har också varit stängd. Där håller man nu på att återställa alla automatlarm, säger Josefsson.

Vid 13-tiden hade SJ 33 drabbade tåg.

– Vi försöker dra om några av dem via Västerås, säger Lina Edström, pressjour på SJ.

SL:s pendeltågstrafik drabbades både norr och söder om Stockholms central.

– Tågen som körde söder om Stockholm fick vända vid Farsta strand respektive Huddinge. På den norra sidan vände de vid Sundbyberg respektive Solna station, säger Bengt Stenberg, pressjour på SL.

Klockan 15.20 gick tågen åter men med förseningar.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.