Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-19 15:01

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/traditionsenligt-midsommarfirande-i-bredang/

STHLM

Traditionsenligt midsommarfirande i Bredäng

Bild 1 av 13 Elisabeth Fransson, syster från Täby, Mikaela Fransson, Robin Romberg samt deras son Love 7 månader, Bredäng. ”Det är första gången vi firar midsommar här. Vi tänkte att det skulle vara roligt nu när vi har Love. Vi brukar fira i mindre skala men detta är jättetrevligt. Mycket folk. Det känns ändå som en typisk midsommar. Man väntar in regnet”, säger Mikaela. ”Symboliken är ju ändå intressant. Fruktbarhetssymbolen. Och att det inte finns något kristet i detta”, säger Robin. ”En mysig högtid helt enkelt.”
Bild: Beatrice Lundborg
Bild 2 av 13 Jessica Risberg samt dottern Natalie 8 år, Melanie Kouassi med sonen Leonel Elgeryd, 3,5 år. ”Natalie har väntat hela dagen på detta. Jag vet inte hur mycket hon minns från förra året, men hon minns att hon vann på lotteriet. Vi ska danska runt stången sen, det blir kul”, säger mamma Jessica. ”Leonel minns nog inte så mycket men han är väldigt uppspelt”, säger Melaine.
Bild: Beatrice Lundborg
Bild 3 av 13 Tatiana (mamma), Pablo (pappa) , Aura och Johan Bustamante Marinho samt hunden Moris från Västertorp. ”Vi pratade just med barnen om den här traditionen”, säger Pablo. ”Vi har varit på Skansen tidigare, men här är det mindre och ändå ett traditionellt firande. Det är väldigt trevligt. ”
Bild: Beatrice Lundborg
Bild 4 av 13 Mercedes och Torbjörn Valle, Västertorp. ”Detta är ett fint ställe att samlas på”, säger Mercedes Valle som kom till Sverige från Chile för många år sedan. ”Här finns plats för alla. Har man inte någon att fira med, eller ett land så kan man komma hit. Man känner sig mycket välkommen här”, fortsätter Mercedes.
Bild: Beatrice Lundborg
Bild 5 av 13 Bihildis Petersson och systern Ara Bella Asignar från Filippinerna. ”Det här är en gammal svensk tradition som man måste ta till sig när man kommer till Sverige. Min syster är här på besök och det blir första gången hon firar midsommar. Jag har bott här i 35 år och har firat på alla möjliga platser, men aldrig här tidigare. Jag tänkte att vi skulle åka till Skansen först, men det här låg närmare och är lite mindre. Vi ska dansa ringdans senare”, säger Bihildis Petersson
Bild: Beatrice Lundborg
Bild 6 av 13 Stången reses med gemensamma krafter.
Bild: Beatrice Lundborg
Bild 7 av 13
Bild: Beatrice Lundborg
Bild 8 av 13
Bild: Beatrice Lundborg
Bild 9 av 13
Bild: Beatrice Lundborg
Bild 10 av 13 Berit Brunefalk från folkdanslaget Fyrväpplingen dansade med barnen.
Bild: Beatrice Lundborg
Bild 11 av 13 Regina Von BrÜnken och Lilian Sjöblom från folkdanslaget Fyrväpplingen.
Bild: Beatrice Lundborg
Bild 12 av 13 Lasse Rosengren från folkdanslaget Fyrväpplingen dansade med barnen.
Bild: Beatrice Lundborg
Bild 13 av 13
Bild: Beatrice Lundborg

Midsommar firades traditionsenligt på Jakobsbergs gård i Bredäng. Där samlas både Bredängsbor och människor från andra stadsdelar och länder. 

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in