Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
STHLM

Trafikkaos väntas under paraden

En halv miljon åskådare och 50 000 deltagare. Prideparaden i centrala Stockholm i dag samlar en hel del folk.

I eftermiddag är det smart att hålla bilen borta från city.

Prideparaden börjar vid Zinkensdamms IP klockan 13.00. Årets glamtåg går över Hornsgatan via Slussen, Gamla stan, Stureplan, Hötorget och avslutas vid Sergels torg cirka 16.30.

Paradgatorna är avstängda och polisen, som räknar med stora trafikstörningar, manar alla att ställa bilen och åka kollektivt. Bästa utsiktsplatserna finns utmed Hornsgatan, Slussen och Kungsgatan och i år kan man sms-rösta på sitt favoritekipage.

I paraden deltar samtliga riksdagspartier utom Sverigedemokraterna, samt ett hundratal organisationer och företag som SL, Sametinget, Gaypoliserna, Regnbågsfamiljerna och kurdiska hbtq-vänner.

Den som inte tar sig in till stan kan följa paraden live på hiq.se.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.