Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-01-28 20:53

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/trafikverket-ifragasatter-uppgifter-om-halka-vid-bussolyckan/

STHLM

Trafikverket ifrågasätter uppgifter om halka vid bussolyckan

Vid frontalkrocken mellan SL-bussen och en bärgningsbil på Stavsnäsvägen på måndagen skadades ett tjugotal passagerare, varav fyra allvarligt.
Foto: Miranda Solvang

Väg 222 mot Stavnäs i Värmdö kommun är en vägsträcka där det skett i genomsnitt 11 olyckor per år under de senaste tio åren. Den allvarliga bussolyckan i måndags utreds nu av Trafikverket och kan även bli föremål för Statens haverikommission.

– Först måste vi titta på orsaken till olyckan så att man inte gör akuta åtgärder som är helt felaktiga, säger Bengt Olsson, presschef på Trafikverket.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte

Läs gratis i 100 dagar!

Alla artiklar gratis i 100 dagar, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.