Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-06-01 08:17

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/trakigt-vader-hindrade-inte-van-promenerare/

STHLM

Tråkigt väder hindrade inte van promenerare

Susanne Toscha vann DN:s promenadtävling.
Susanne Toscha vann DN:s promenadtävling. Foto: Josefine Stenersen

Det var isande vind när Susanne Toscha med sällskap i på annandag påsk gav sig ut för att göra DN:s traditionella promenadtävling. Och inte var vädret bättre när Susanne fick ta emot förstapriset i skydd av ett paraply.

Årets påskpromenad var förlagd till kvarteren runt Tessinparken på Gärdet och det var många DN-läsare som gav sig ut även denna gång, trots coronatider.

Susanne Toscha är en van DN-promenerare vid det här laget. Debuten skedde en påsk för några år sedan i Atlasområdet tillsammans med goda vänner.

Den här gången var hon ute med maken Ansgar och kompisarna Kathrine och Roberto. Susanne berättar att de brukar dela på sig i jakten efter de efterfrågade detaljerna.

– Det är ett kul sätt att träffas och umgås på, säger Susanne och berättar att de den här gången bestämde sig ganska sent för att vara med och tävla och det av två skäl. Dels på grund av coronakrisen, dels på grund av vädret.

Vem var bäst på att hitta de rätta svaren?

 – Jag hittade i alla fall det första, på Storskärsgatan, säger Susanne om luckan med skärgården som ledtråd.

”Det har blivit tradition för oss och det är ett bra sätt att turista i sin egen stad”, säger Susanne Toscha.
”Det har blivit tradition för oss och det är ett bra sätt att turista i sin egen stad”, säger Susanne Toscha. Foto: Josefine Stenersen

Svårast för kvartetten var det att hitta lyktan i anslutning till Tessinparken. Vid det laget var de ganska frusna, men efter en och en halv timme var alla detaljer på plats. 

– Det har blivit tradition för oss och det är ett bra sätt att turista i sin egen stad, säger Susanne Toscha innan hon sätter på sig cykelhjälmen och trampar tillbaka hem till Solna med ett bokpaket i bagaget.

Förstapriset denna gång var alltså ett bokpaket. Ytterligare fem vinnare får biobiljetter med posten.

Biobiljetterna går till: Christer Moreau, Nacka, Solvita Suberte, Uttran, Tua Nordenström, Södermalm, Elin Thambert, Älta och Anders och Annika Sjöberg, Ekensberg.

Läs mer: Påskpromenaden: ”Jättekul att få gå på otrampad mark”