Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-09-17 11:08

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/tre-atalas-for-gruppvaldtakt/

STHLM

Tre åtalas för gruppvåldtäkt

Tre män – 18, 19 och 21 år gamla, åtalades på torsdagen för grov våldtäkt mot en kvinna i Stockholmsområdet i somras.

TT Text

Enligt åtalet ska de tre misstänkta männen ha våldtagit kvinnan i olika konstellationer och på två olika platser, skriver Aftonbladet.

18-åringen och 19-åringen åtalas för grov våldtäkt mot kvinnan i en kolonistuga i Stockholmsområdet den 19 juni. 21-åringen åtalas där för medhjälp. Vid övergreppet hotades kvinnan med pistol.

Den 21-årige mannen åtalas också för grov våldtäkt mot kvinnan samma natt, men då i en källare i en hyresfastighet. Vid det övergreppet åtalas 19-åringen för medhjälp.

Åklagare Ulrika Lindsö menar också att det fanns fler gärningsmän vid båda våldtäkterna, men att dessa ännu inte är identifierade.

De åtalade männen förnekar brott.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Rätta artikel

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt