Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

STHLM

Tre gripna för vapenbrott i Husby

Tre män i 25-årsåldern greps natten till tisdagen i Husby, efter vittnesuppgifter om att de skjutit med handeldvapen på Stavangergatan. Polis är fortfarande på plats och söker spår, men det finns inga uppgifter om skador på vare sig människor eller byggnader.

Det var vid 01.30-tiden i natt som boende i närheten av Stavangergatan i Husby ringde polisen efter att man hört smällar som påminde om skott från vapen, pistoler eller gevär. Det finns också vittnesuppgifter på att man sett personer med vapen i händerna.

På plats fick polisen tillräckligt bra signalement på förövarna för att kunna leta rätt på tre misstänkta personer som stämde in på beskrivningarna.

– Vi grep tre män som är misstänkta för grovt vapenbrott, de är alla födda i början av 1990-talet, säger Magnus Modig, vakthavande befäl på Stockholmspolisens länskommunikationscentral.

Några vapen har inte påträffats ännu. Polisen är fortfarande vid 05.50-tiden på morgonen på plats och genomför den tekniska undersökningen.

Det finns inga uppgifter om vad de misstänkta skulle ha skjutit på.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.