Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-03-28 19:33

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/tre-man-begarda-haktade-efter-mordforsok-pa-14-aring/

STHLM

Två män häktade efter mordförsök på 14-åring

Polis på plats i Kärrtorp efter skjutningen den 2 mars.
Polis på plats i Kärrtorp efter skjutningen den 2 mars. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Tre män begärdes på måndagen häktade efter mordförsöket på en 14-årig pojke i Kärrtorp i början av mars. På eftermiddagen häktades två av männen på sannolika skäl misstänkta för mordförsöket. 

Det var tidigt på kvällen den 2 mars som en grupp personer befann sig i Kärrtorp i södra Stockholm. Plötsligt körde en mörk bil ifatt sällskapet och en person i bilen avlossade ett okänt antal skott

Polis larmades till platsen och kunde snart konstatera att en 14-årig pojke som ingått i sällskapet skottskadats. Han fördes till sjukhus med ambulans och en förundersökning om mordförsök påbörjades.

– Det är djupt oroväckande att en 14-åring utsätts för ett så grovt våld, har spaningsledaren Ayman Aboulaich sagt tidigare till DN.

Den 6 mars greps tre män misstänkta för inblandning i mordförsöket.

Efter beslut av åklagare begärdes tre av männen på måndagen häktade på sannolika skäl misstänkta för mordförsöket. Sannolika skäl är den starkare misstankegraden. Senare på eftermiddagen kom beskedet att två av de misstänkta – två 22-åringar – häktas. 

På tisdagen hålls häktningsförhandlingen för den tredje personen – en 18-åring – som har begärts häktad.

– Det är ett tidigt skede i utredningen och vi arbetar intensivt just nu, säger kammaråklagare Ingrid Viklund om ärendet. 

Hon berättar att polisen nu arbetar med en teknisk undersökning som innefattar bland annat telefontömningar och inhämtning av övervakningsfilm. I nuläget vill Ingrid Viklund inte berätta mer om omständigheterna kring skjutningen i Kärrtorp då en 14-åring blev skottskadad.

– Det är en person som blev skottskadad. I nuläget rubriceras det som ett mordförsök, men det kan ju komma att ändras, 

Samtliga av männen som nu misstänks för brott är dömda för andra brott tidigare. En av 22-åringarna åtalades förra våren för en händelse som inträffade den 16 november 2018. 22-åringen och en annan ung man åtalades då för att ha riktat en pistol mot en annan person för att ”försöka skjuta honom”, enligt åklagaren. 

Domstolen friade dock de båda männen för mordförsök och hänvisade till otillräckliga vittnesuppgifter.