Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

STHLM

Tre män på moped misstänks för överfallsvåldtäkt

Polisen utreder en grov våldtäkt i Barkarby utanför Stockholm. En kvinna fördes till sjukhus efter händelsen på fredagskvällen och polisen söker nu efter tre misstänkta gärningsmän på moped.

Det är tre män i åldern 15-20 år som är misstänkta för vad polisen betecknar som en grov våldtäkt. Den ska ha inträffat vid en gångväg i ett skogsområde mellan Barkarby och Hjulsta på fredagskvällen Klockan ska då ha varit mellan 20.30 och 21, enligt stationsbefälet Oskar Tallryd vid Stockholmspolisen.

– Det är en kvinna som är född 73 och som gör gällande att hon blivit våldtagen av tre gärningsmän, säger han.

Signalementet som polisen utgår från är ganska vagt.

– Det vi vet om dem är att de är tre mörkklädda män i åldern 15-20 år, på moped. Målsägande har bedömt dem som östafrikanska till utseendet, säger Oskar Tallryd.

Polisen har vittnesuppgifter, inte bara från kvinnan som ska ha utsatts för våldtäkten, utan även från utomstående personer. Kvinnan som är i fyrtioårsåldern fördes till sjukhus på fredagskvällen. Hon ska inte ha varit allvarligt skadad fysiskt, men i behov av omvårdnad.

– Hon togs till sjukhus för att man ville göra ett omhändertagande av henne för det hon har blivit utsatt för, och för att säkra spår från händelsen. Hon är inte allvarligt skadad fysiskt, men psykiskt mår hon så klart inte bra, säger Oskar Tallryd.

På fredagen var polistekniker på plats i skogspartiet där det ska ha hänt. Men på lördagsmorgonen var det inga poliser ute för att säkra spår.

– I nuläget bedriver vi inre spaning, till exempel genom att göra slagningar, och ta in vittnesuppgifter, säger Oskar Tallryd.

Han går inte närmare in på vad som kan ha hänt, men säger att misstankarna om att våldtäkten var grov baseras bland annat på att det var fler gärningsmän inblandade.

– Det ska heller inte finnas någon tidigare relation mellan parterna.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.