Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-14 23:24

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/tre-nya-vaccinmottagningar-oppnar-i-stockholmsomradet/

STHLM

Tre nya vaccinmottagningar öppnar i Stockholmsområdet

När de tre nya vaccinationsmottagningarna öppnat finns 30 mottagningar i Stockholms län.
När de tre nya vaccinationsmottagningarna öppnat finns 30 mottagningar i Stockholms län. Foto: Erik Mårtensson/TT

I veckan öppnar nya vaccinationsmottagningar i Hallstavik, Farsta och Vallentuna. Det innebär att det sammanlagt finns 30 vaccinationsmottagningar i Stockholms län.

För knappt en vecka sedan meddelade Region Stockholm att nya vaccinationsmottagningar öppnar i Järfälla, Märsta, Åkersberga, Södertälje och vid Hötorget i Stockholms innerstad. Nu öppnas ytterligare tre.

– För att kunna nå ut till den breda allmänheten med vaccin och även ge allt fler dos 2 öppnar vi nya vaccinationsmottagningar. Utbyggnaden sker i den omfattning som tillgången på vaccin möjliggör, säger hälso- och sjukvårdsregionrådet Anna Starbrink (L) i ett uttalande.

– Att vi nu har 30 vaccinationsmottagningar och två mobila verksamheter i områden med lägre vaccinationsgrad och där avstånden är större, är viktigt för att vi ska kunna nå alla vuxna invånare i regionen, fortsätter Starbrink.

Regionens vaccinsamordnare Magnus Thyberg uppger att ännu fler mottagningar är att vänta.

– Fler enheter, både mobila och stationära, kommer att öppna kommande veckor.

Läs mer: Tydlig skillnad i andel vaccinerade mellan olika områden i Stockholm

Ämnen i artikeln

Vaccination
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt