Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-08-05 15:43

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/tre-till-sjukhus-efter-ran-pa-fest/

STHLM

Rån på fest urartade till mordförsök

Tre personer har förts till sjukhus efter att ett rån i en lägenhet urartat till mordförsök i Tyresö söder om Stockholm. Två personer är lindrigt skadade och en person är allvarligt, men inte livshotande, skadad.

TT Text

– Man hade någon form av firande i den här lägenheten, och det kommer då fler än en person som försöker råna festdeltagarna på deras personliga tillhörigheter. Det lyckades de väl med, de fick med sig vissa tillhörigheter, säger polisens presstalesperson Ola Österling.

I samband med rånet, som inträffade under natten mot lördagen, blir det bråk mellan rånarna och festdeltagarna. I bråket skadas tre av festdeltagarna med kniv.

– De inblandade är förhållandevis unga allihopa, säger Ola Österling.

Polisen utreder händelsen som försök till mord. Ingen person är gripen.

– Vi har spår i och med att vi har ett stort antal vittnen. Det går utredningen vidare med just nu. Den tekniska undersökningen är inte klar.

Ämnen i artikeln

Tyresö
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt