Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-14 14:09

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/tunnelbanetag-sparade-ur-efter-skarmabrink/

STHLM

Tunnelbanetåg spårade ur efter Skärmarbrink

Bild 1 av 3
Foto: Alexander Mahmoud
Bild 2 av 3
Foto: Alexander Mahmoud
Bild 3 av 3
Foto: Alexander Mahmoud

Ett tunnelbanetåg på gröna linjen spårade ur vid 16.40-tiden på väg mot Farsta. Passagerarna har fått evakueras med hjälp av stegar.

Det var vid 16.40-tiden som tunnelbanetåget spårade ur mellan stationerna Skärmarbrink och Blåsut på linje 18. Ett trettiotal personer fanns på tåget.

– Vagnen står upp och något eller några av hjulen har spårat ur. Det hela inträffade vid låg hastighet. Vi vet ännu inte hur lång tid det tar att bärga tåget men vi räknar med att köra ersättningsbussar också i morgon, säger Johan Nordgren på SL:s pressjour.

Urspårningen ska enligt SL ha orsakats av en solkurva strax före SL:s Hammarbydepå.

– Det skakade jättemycket och sedan luktade det rök, därefter blev vi stående, berättar en person som befinner sig ombord för DN.

– Det var tur att föraren körde så långsamt. Vagnen står upprätt även om den lutar lite. En person har varit här och räknat in oss och kollat att allt är okej.

Klockan 17.35 kunde samtliga passagerare utrymma tåget med hjälp av stegar.

Ersättningsbussar kommer att trafikera sträckan under fredagen och enligt SL kommer trafiken åter att vara i gång tidigast natten mot lördag.

Sedan tidigare är Hagsätra-linjen avstängd mellan Gullmarsplan och Globen fram till och med den 16 augusti. Detta eftersom det byggs för ett framtida tunnelbanebygge.

Ämnen i artikeln

SL
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt