Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

STHLM

Tunneln åter öppnad – blockerande betongbil bärgad

Karolinertunneln stängdes på tisdagsmorgonen när en betongbil välte en bit in i röret, med följd att vägbanan blockerades och en del dieselolja läckte ut. Ingen person kom till skada.
Karolinertunneln stängdes på tisdagsmorgonen när en betongbil välte en bit in i röret, med följd att vägbanan blockerades och en del dieselolja läckte ut. Ingen person kom till skada. Foto: Ulrika By

Trafiken i Karolinertunneln i norra Stockholm, från Uppsalavägen och in i Norra länken i riktning mot Lidingö, är sedan klockan 15.30 åter igång.

Trafikverket uppger för P4 Stockholm att bärgningen och saneringen efter den betongbil som på tisdagsmorgonen välte och blockerade tunnelröret slutfördes tidigare än beräknat. Under dagen har budet varit att tunneln skulle förbli stängd fram till klockan 17.

Svår köbildning följde på olyckan, vars orsak är fortsatt okänd.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.