Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-09-27 16:24

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/turister-glads-at-lugnet-i-gamla-stan/

STHLM

Turister gläds åt lugnet i Gamla stan

Familjen Rodriguez Lopez från Madrid hamnade i Stockholm då ett bröllop i Lyckselse de var bjudna på blev inställt. ”Vilken fantastisk stad, jag hade inte en aning om att här fanns så mycket vatten”, säger pappa Jesus. Guillermo, Isabel och Adriana håller med.
Familjen Rodriguez Lopez från Madrid hamnade i Stockholm då ett bröllop i Lyckselse de var bjudna på blev inställt. ”Vilken fantastisk stad, jag hade inte en aning om att här fanns så mycket vatten”, säger pappa Jesus. Guillermo, Isabel och Adriana håller med. Foto: Roger Turesson

Långsamt, långsamt börjar livet återvända till turistmagneten Gamla stan i Stockholm. De senaste två veckorna upplever nu flera souvenirförsäljare en – visserligen svag – men ändå noterbar ökning av antalet besökare.

– Jag kan inte tänka mig ett bättre ställe att turista på nu än Stockholm. Så lugnt, så skönt, så vackert, säger Sabrina Freda från Italien.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in